Zakintos

Zakintos, ili kako ga neki nazivaju ostrvo kornjača, je smešteno najjužnije u grupi jonskih ostrva i treće je po veličini. Ostrvo je poznato po dugim peščanim plažama, predivno tirkizno plavoj boji mora, blago umerenoj mediteranskoj klimi, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže kako sa drugih jonskih ostrva tako i sa kopnenog dela Grčke jer se nalazi na samo 8,5 nautičkih milja južno od Kefalonije i na 9,5 nautičkih milja od Peloponeza.

Ostrvo predstavlja i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača zvane “Caretta caretta”, koja na peščanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Da bi se zaštitila legla i opstanak te vrste, područje je postalo nacionalni primorski park.

Priroda je na Zakintosu bila veoma kreativna i darežljiva. Na severu, istoku i jugu ostrva možete uživati u istinski idiličnim pejzažima, a na zapadnoj strani, ostrvo krasi veliki broj morskih pećina, krševitih uvala i strmih litica duz obale.

Plaža Navagio ili Shipwreck je definitivno najpoznatija i najbolja plaža na celom ostrvu, sa predivnim sitnim peskom koji ima prepoznatljivi beličasti odsjaj, tirkizno plavim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakynthosa. Laganos je takodje poznat i omiljen medju turistima zbog svoje plaže, gde dolaze kornjače Caretta-Caretta. Od ostalih plaža možemo izdvojiti Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos i Banana beach, kao i veći broj manjih, sakrivenih i polu sakrivenih mesta za uživanje na suncu i moru.

Glavni grad Zakintosa je Zante, koji je smešten oko širokog i plitkog zaliva podno brda Bohali. Zbog nedostatka plaže za turiste, ovaj grad, uglavnom, nije uvršten u standardnu turističku ponudu.

 

zakintos-grcka-4

 

ARGASSI je najstariji gradić na ostrvu, nastao u podnožiju planine Skopos. Nalazi se na samo tri kilometra od glavnog grada Zakintosa, u neposrednoj bilzini Vasilikosa, dela sa najlepšim plažama na ostrvu.

LAGANAS se nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen 8km od grada Zakintosa. Svoju najveću popularnost duguje lepim peskovitim plažama i noćnom zivotu. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, sa plažom dugom skoro pet kilometara i kristalno čistim morem, ujedno i sa mnoštvom noćnih klubova i barova, predstavlja pravi izbor za mlade i one koji se tako osećaju.

TSILIVI je odmaralište nešto novijeg datuma, smešteno na oko šest kilometara od glavnog grada i administrativnog centra na Zakintosu. Zbog svoje blizine u odnosu na Laganas ( oko 10km ) i Zante, pogodan je za dalji obilazak, kako ovih gradića, tako i celog ostrva. Tsilivi je mirnije mesto, ali sa svim sadržajima koji su potrebni jednom prosečnom letovalištu, odličnim za odmor i beg od obaveza. Upravo zbog toga poseduje mogućnost da ugosti kako porodice sa decom, tako i mlade ljude i parove. Veliki broj kafića, restorana, taverni, rent-a-car agencija, turističkih agencija, turističkih radnjica, prodavnica i supermarketa krase njegove ulice.

Zakintos, Leto 2017.

 

Vila Eugenia Laganas je smeštena u prelepom vrtu, okružena palmama i egzotičnim biljkama. Sastoji se od 14 studia i apartmana, rasporedjenim na dva sprata (prizemlje i prvi sprat). Svaka soba poseduje kupatilo, terasu, kuhinju i klima uredjaj koji se doplaćuje na licu mesta. Ispred vile se nalazi prelepi bazen. Ova vila je idealno rešenje za parove, porodice ili grupe prijatelja koji traže smeštaj u mirnom području, u blizini peščane plaže koja se nalazi na samo 50m. Centar Laganasa se nalazi na 5 minuta hoda, a svi neophodni sadržaji za udoban boravak u neposrednoj blizini. Kompleks Eugenia se nalazi odmah pored bazena. U dvorištu vile gostima je dostupan Wi-Fi.

 

Vila Eugenia I Laganas je smeštena u prelepom vrtu, okružena palmama i egzotičnim biljkama. Sastoji se od 14 studia i apartmana, rasporedjenim na dva sprata (prizemlje i prvi sprat).Svaka soba poseduje kupatilo, terasu, kuhinju i klima uredjaj koji se doplaćuje na licu mesta. Ispred vile se nalazi prelepi bazen. Ova vila je idealno rešenje za parove, porodice ili grupe prijatelja koji traže smeštaj u mirnom području, u blizini peščane plaže koja se nalazi na samo 50m. Centar Laganasa se nalazi na 5 minuta hoda, a svi neophodni sadržaji za udoban boravak u neposrednoj blizini. Kompleks Eugenia I se nalazi na drugoj strani preko puta bazena. U dvorištu vile gostima je dostupan Wi-Fi.

 

cenovnik-vila-eugenia-i

 

 

Vila Marinos smestena je na 200 m od plaže i na oko 500 m od centra Laganasa. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima koji su opremljeni čajnom kuhinjom, kupatilom, terasom. Poseduju klima uređaj (doplaćuje se 5 eur-a dnevno), sef (dopata 1 eur-o dnevno), TV. Gostima vile dostupan je i Wi-Fi internet. Studiji se nalaze na prvom spratu.

cenovnik-vila-marinos

 

VILA MANOLIS je oko 250m udaljena od peščane plaže. Poseduje 1/2 studije koji imaju kuhinjski deo, kupatilo, klima-uređaj i terasu sa garniturom za sedenje. Vila Manolis nema sopstveni paking.

Vila Mavra Laganas se nalazi u samom centru grada na 20m od glavne ulice, a 200m od plaže. Poseduje 1/2, 1/3 studijie i 1/4 apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju kompletno opremljene kuhinje sa friziderom, terase, TWC, sef i klima uređaj. Vilu okružuje predivan vrt sa bujnom vegetacijom.

VILA LIMNAKIA Laganas je smeštena u mirnom delu grada, na 800 metara od plaže. Poseduje 1/2+1 studije koji imaju mini kuhinju, frizider, TV, TWC, sef, klima uredjaj i terasu. Doplata za koriscenje sefa i klime se vrsi na licu mesta.

Vila ASTERIAS, Laganas je udaljena od plaže 50 metara, a od centralne gradske ulice 150 metara. Poseduje 1/2, 1/3 i 1/4 studije koji imaju opremljene kuhinje, kupatila, TV, klima uredaje i terase. U blizini se nalazi hotel “Australija”, ciji bazen naši gosti mogu besplatno koristiti. Cišcenje soba je 3 puta, a zamena peškira 2 puta u toku jedne smene.

Vila STRATOS Laganas je od plaže udaljena 100 metara, a 200 metara od centra grada. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kuhinju sa rešoom, frižiderom i osnovnim posuđem, klima uredjaj, sef za dragocenosti, peškire,  terasu sa pogledom na ulicu ili dvorište. Čišćenje, zamena peškira i posteljine kod dolaska grupe i još dva puta u toku boravka.

Vila Alesandros, Laganas – nalazi se u mirnom delu Laganasa na 70 m od peščane plaže, a od centra oko 200 m. Poseduje 1/2 i 1/2+1 studije koji imaju opremljenu kuhinju, klima uređaj, kupatilo i terasu. Gosti mogu koristiti bazen vile Natali koji se nalazi u neposrednoj blizini vile. Sobe se čiste  tri puta, a posteljina i peškiri se menjaju dva puta u toku 10 dana.

VILA VOSOS se nalazi u mirnom delu Laganasa na 100m od plaže. Sastoji se od tri celine. Poseduje 1/2 i 1/3 studijie koji imaju kuhinju, TWC, balkon, AC, TV…U sklopu kompleksa nalazi se veliki bazen, bar, recepcija, a na ulazu u dvorište nalazi se i supermarket.

Hotel DIMITRA Argasi je od plaže udaljen 100 metara, a nalazi se u centru grada. Poseduje 1/2 i 1/3 studije i 1/3 apartmane koji imaju pogled na bazen, TWC, TV, kompletno opremljenu mini kuhinju, terasu, sef i klima uređaj. Hotel ima bazen (korišćenje od 08-20h), snek bar, besplatan bežični internet u baru, menjačnicu.

Hotel AGOULOS INN argasi se nalazi na samoj obali, 550 metara od centra grada. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju pogled na more, TWC, SAT TV, klima uređaj, mini kuhinju, terasu. Hotel ima bazen, bar pored bazena, recepcija, sef, dvorište.

VILA ALBATROS se nalazi se u samom centru Laganasa u kome su smešteni i veliki broj klubova, diskoteka i restorana. Od plaže je udaljena 400 metara.  Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kompletno opremljenu kuhinju, terasu, TWC  i klima uredjaje. U sastavu vile nalazi se restoran i recepcija. U blizini vile nalazi se i bus stanica sa koje će Vas autobusi odvesti do najlepših plaža Zakintosa.

 

Vila Mari se nalazi u mirnom delu Laganasa, na 50 metara udaljenosti od plaže i oko 200m od glavne ulice. Poseduje 1/2 studije koji imaju kuhinjski deo, kupatilo, TV, klima uređaj i terasu sa garniturom za sedenje. Gosti mogu koristiti bazen vile Alex koja se nalazi u neposrednoj blizini. Nema sopstveni parking.

Vila MARIA Laganas se nalazi na 5-7 minuta laganog hoda do centra grada, na 400m od plaže. Poseduje 1/2, 1/2+1 i 1/3 studije koji imaju kuhinjski deo, televizor, kupatilo, klima uređaj i terasu sa garniturom za sedenje. U neposrednoj blizini objekta se nalazi veliki broj prodavnica i taverni. Gostima je omogućeno koriščenje bazena u htl Karas, (100m od vile). Pored objekta je recepcija koja radi od 12-19h.

Vila Statis se nalazi u mirnom delu Laganasa, 30 metara je udaljena od plaže i oko 200m od glavne ulice. Poseduje 1/2 i 1/2+1 studije koji imaju kuhinjski deo, kupatilo, klima uređaj i terasu sa garniturom za sedenje. U sastavu vile je i supermarket.

Vila Statis 1 se nalazi u mirnom delu Laganasa, 30 metara je udaljena od plaže i oko 200m od glavne ulice. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kuhinjski deo, kupatilo, klima uređaj i terasu sa garniturom za sedenje. U sastavu vile je i supermarket.

Zakintos (Kalamaki) Vila Meltemi se nalazi u blizini jedne od najlepših plaža Zakintosa – Kalamaki, od koje je udaljena 300 metara. Poseduje 1/2 i 1/2+1 studije koji imaju kuhinju, kupatilo, terasu i klima uređaj. Gosti vile mogu da koriste bazen pool-bara Adonis, koji se nalazi u neposrednoj blizini.rbgogon

Vila ALEKS Laganas je od plaže udaljena 70 metara, a od centra 200 metara. Poseduje 1/2, 1/3 i 1/4 studie koji imaju kuhinju sa rešoom, frižiderom i osnovnim posuđem, klima uredjaj, sef za dragocenosti, peškire, TV, terasu sa pogledom na bazen ili brdo. Objekat ima bazen, besplatni WLAN, igralište za decu. Čišćenje, zamena peškira i posteljine kod dolaska grupe i još dva puta u toku boravka.

zakintos-laganas-vila-aleks-1zakintos-laganas-vila-aleks-2zakintos-laganas-vila-aleks-3zakintos-laganas-vila-aleks-4

 

Vila Romansa, Laganas se nalazi u centru grada, u mirnoj ulici, 350 metara od plaže. Poseduje 1/2 i 1/3 studije, i 1/4 duplex apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju čajnu kuhinju, kupatilo klima uredjaj, sef. Čišćenje je svaki treći a menjanje posteljine i peškira svaki peti dan.

Vila Anna, Laganas je od plaže udaljena 80 metara, a nalazi se u blizini centra grada. Poseduje 1/2 i 1/3 studije i 1/4 duplex apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju kuhinje opremljene neophodnim priborom, TWC, klima uredjaj, TV i sef. Ispred je veliko dvorište u kojem je bazen, roštilj, tuševi… Čišćenje je svaki treći a menjanje posteljine i peškira svaki peti dan.

Vila TIMOS Laganas je od plaže udaljena 100 metara, i 150 metara od centra. Poseduje 1/2 i 1/3 apartmane koji imaju kuhinju sa rešoom, frižiderom i osnovnim posuđem, klima uredjaj, sef za dragocenosti, peškire, TV, terasu sa pogledom na ulicu. Koršćenje bazena u vili Sofia koja je uz vilu Timos (delovi istog kompleksa-isti vlasnik). Čišćenje, zamena peškira i posteljine kod dolaska grupe i još dva puta u toku boravka.

Vila HARA Laganas je od mora udaljena 90 metara a od centra grada 150 metara. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju TWC, kuhinju, frižider, posuđe, klima uredjaj, TV i peškire. Sobe su sa pogledom na veliki vrt sa palmama i mediteranskim biljem. Čišćenje, zamena peškira i posteljine kod dolaska grupe i još dva puta u toku boravka.

Vila SOKRATES je od plaže udaljena 100 metara i 200 metara od centra Laganasa. Poseduje 1/2, 1/2+1 studije, 1/4 i 1/4+1 apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju izdvojenu kuhinju (frižider, rešo sa dve ringle, cooker, posudje), TV, kupatilo – tuš/wc sa peškirima i terasu sa garniturom za sedenje. Vila ima recepciju, a gosti mogu koristiti bazen koji je u neposrednoj blizini.

Vila Kaktus se nalazi na 200m od peščane plaže i 400m od centra Laganasa. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kuhinju, kupatilo, TV, klima uredjaj i terasu. Vila ne poseduje sopstveni bazen ali gosti vile mogu koristiti bazen hotela Kaktus.

 

Vila Lefkas se nalazi na 100m od peščane plaže i 300m od centra Laganasa. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kuhinju, kupatilo, TV, klima uredjaj, sef i terasu.

VILA IRIDA ARGASSI: Je od plaže je udaljena 450m. Poseduje 1/2+1 studije koji imaju kuhinju, frizider, terasu, TV, TWC i sef, i klima uredjaj.

Vila BRATIS Laganas je udaljena od plaže 80 metara, a500 metara od centra grada (u mirnom delu). Poseduje 1/3 i 1/4 apartmane i 1/5 (petokrevetne) duplex apartmanekoji imaju TWC, TV, klima uređaj i terasu. Vila poseduje sopstveni parking.

Vila ANGELA Laganas je od plaže udaljena 50m a samo 20m od glavne ulice.  Poseduje 1/2 studije koji imaju TWC, kuhinju (osnovno posuđe, frižider, rešo), terasu, TV, sef, klima uređaj. Posteljina se menja na svakih 5 dana, a gosti sami održavaju higijenu tokom boravka.

Vila ANDREAS Laganas je od plaže udaljena 450m,  a 400m od centra (glavne ulice). Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju TWC, kuhinju (osnovno posuđe, frižider, rešo), terasu, TV, sef, klima uređaj.

Vila DIMITRA Laganas je od plaže udaljena 30m, a 20m od centra (glavne ulice). Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju TWC, kuhinju (osnovno posuđe, frižider, rešo), terasu, TV, sef, klima uređaj.

Vila AVRA Laganas se nalazi na samo 10m od plaže, a 20m od centra tj glavne ulice. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju TWC, kuhinju (osnovno posuđe, frižider, rešo), terasu, TV, sef, klima uređaj.

Vila MARIA MARE se nalazi u centru mirnog dela Argasija. Ova luksuzna vila je prepoznatljiva po vrhunskom arhitektonskom rešenju sa opremom i nameštajem najvišeg kvaliteta i najmodernijeg dizajna. Poseduje 1/2, 1/3 i 1/2+2 kompletno opremljena apartmana, ispred kojih se  nalazi predivan vrt sa negovanom engleskom travom, veliki bazen i sopstvena plaža. Preko puta vile nalazi se prestižni kompleks Green Frog koji sadrži: koktel-café bar, restoran, super market, internet café i wireless internet.

Hotel PAPILLON 2+* je smešten je u samom centru Argasija, a na samo 200m od plaže. Poseduje 1/4 i 1/5 kompletno opremljene apartmane, recepciju, restoran, igraonice za decu, snack bar i sopstveni veliki raskošan bazen sa pool barom u senci stoletnih palmi.

Vila DROSOS se nalazi u centru Laganasa, ali u mirnom delu pored plaže, izuzeta od dnevne i noćne gužve i buke u Laganasu. Udaljena oko 30m od plaže. Poseduje 1/2 i 1/2+1 kompletno opremljena studija. Neposredno uz vilu nalazi se Super Market.

Vila GIOIA DI MARE Laganas se nalazi na 150 metara od plaže i 200 metara od centra grada. Poseduje 1/2 studije , jako komforne i funkcionalne, a ispred vile je bazen .

Vila Agoulos Inn Argasi se nalazi a plaži, a od centra je udaljena oko 450 m. Ova luksuzna vila raspolaže 1/2 i 1/3 studijima i 1/4 apartmanima koji poseduju opremljenu kuhinju, kupatilo, TV, klima uredaj i terasu. Ispred vile je bazen pored koga se nalazi bar, ležaljke, recepcija, lobi bar i lift. Cišcenje soba je 3 puta, a zamena peškira i posteljine 2 puta u toku jedne smenene .

Laganas Hotel Sunshine se nalazi u mirnom delu grada, na 150m od peščane plaže i 200m od centra Laganasa. Objekat sadrži bazen za odrasle i decu sa ležaljkama, snack bar, bar pored bazena, internet kafe, recepciju i prostran foaje. U našoj ponudi imamo 1/2 studije koji imaju kuhinju opremljenu frižiderom, mini električnim šporetom, posuđem, terasu, TWC, TV, sef i klima uređaj.

Vila Spiros Laganas se nalazi na par minuta hoda od glavne ulice koja predstavlja epicentar svih dešavanja u Laganasu i na 5 minuta hoda do peščane plaže. Vilu okružuje predivan vrt sa bujnom mediteranskom vegetacijom. Poseduje trokrevetne i četvorokrevetne studije, četvorokrevetne i petokrevetne mezonete, kao i šestokrevetne i petokrevetne duplekse. Sve smeštajne jedinice poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, mini električni šporet, posuđe, terasu, TV aparat, Wi-Fi, TWC, i klima uređaj.

Vila Stela se nalazi u mirnom delu Laganasa na samo 20m od duge peščane plaže i od najpoznatijeg beach bara u Laganasu Havana Beach-a (poseduje terene za sve sportove na pesku, bar, prostrano dvorište sa udobnim ležaljkama, suncobranima i baldahinima) i na 5minuta hoda od centra grada. Poseduje 1/2 i 1/3 studije koji imaju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, mini električni šporet, posuđe, terasu, TV aparate, TWC i klima uređaj. Vila ima svoj privatni parking, roštilj i dečije igralište koje se nalazi u prostranom dvorištu. Čišćenje apartmana se obavlja svakog trećeg dana, dok se posteljina i peškiri menjaju svakog petog dana.

Vila Village Inn se nalazi na  nekoliko minuta hoda od centra Laganasa. Ovo je savršen izbor  za sve one koji traže mirno mesto za opuštanje i uživanje u svom odmoru. Poseduje 1/2 i 1/4 studije i 1/4 mezonete i apartmane koji poseduju kompletno opremljenu kuhinju, frižider, terase, TV aparate, TWC, direktnu telefonsku liniju i klima uređaje. Apart-hotel poseduje restoran i mogućnost doplate usluge ishrane. U ponudi je samoposluživanje, noćenje sa doručkom, polupansion ili all inclusive. Objekat sadrži bazen za odrasle i decu sa besplatnim korišćenjem ležaljki, sneck bar, bar pored bazena, internet kafe, igralište za decu, perionicu veša, mini market, suvenirnicu, parking za automobile.

Vila VOSSOS Laganas se nalazi u mirnom delu grada, 300 metara od centra i 50 metara od plaže. Poseduje 1/2, 1/3 i 1/4  studije i 1/3 apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju klima uređaj, TV, telefon, kupatilo, kuhinju, terasu, sef. Hotel ima bazen, 24h recepcija, snek bar, bilijar, bežični internet, market, krevetac za bebe…

 

Zakintos HOTEL PANORAMA** se nalazi na 300 m od plaže Laganas i 350 m od centra grada. Poseduje dvokrevetne sobe. Svaka soba ima kupatilo, klima uredjaj, frižider, čajnik i balkon. U okviru hotela nalazi se otvoreni bazen, bar, roštilj, bilijar, stoni tenis koji posetioci mogu da koriste.