Pefkohori 2018

Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta turista sa naših prostora, kada je u pitanju letovanje u Grčkoj. Udaljen je od Soluna oko stotinu kilometara a njegova popularnost datira još od 70-ih godina prošlog veka. Nalazi se na unutrašnjem delu prvog prsta Halkidikija, poluostrva Kasandra. Klima je izuzetno prijatna, zahvaljujući kombinaciji prijatnog morskog povetarca, velikih površina borove šume, kristalno bistrog mora i izuzetno povoljnog geografskog položaja, sa nepreglednim peskovitim plažama.

Image 1

U samom Pefkohoriju, postoji nekoliko hotelskih kompleksa, ali uglavnom preovladava, kako u ponudi tako i u potržnji, apartmanski smeštaj. Za letovanje u Pefkohoriju smo Vam pripremili veliki broj studia i apartmana, na Vama je samo da izaberete… Mnogi Pefkohori apartmani se nalaze pored same plaže, koja je dugačka oko 300 metara i peskovita je na južnom delu gde je živopisni zaton. Na drugim krajevima varira od sljunkovite do krajnje stenovitih delova u zavisnosti od lokacije apartmana. Na nekim delovima plaže apartmani su jednostavno previše blizu pesku.

O kvalitetu provoda i letovanja u ovom mestu, govori najviše i to, da je Pefkohori veoma popularno odmaralište kod samih Grka, za vreme vikenda, tako da povremeno može biti dosta gužve, što je veoma prihvatljivo kada su u pitanju mladi. Glavni potez plaže u Pefkohoriju karakteriše neverovatno dugo šetalište pod palmama, koje je prepuno picerija, radnjama sa brzom hranom, kao i tavernama i kafeima. U severnom delu postoje diskoteke za one koji uživaju u bučnom noćnom životu.

Pefkohori odmaralište je povezano sa starim selom uskim krivudavim kaldrmisanim uličicama koje ovom mestu daju veoma atraktivan mediteranski izgled.U tom delu možete naći i puno kafića, butika i radnji sa suvenirima. Od ostalih turističkih atrakcija i stvari koje vredi videti i doživeti Pefkohori ima i prelepu crkvu, stari trg, uzane uličice sa rascvetalim limunovim stablima, dugu peščanu plažu, osvetljeno šetalište pored mora, koje će već sa prvim sumrakom u potpunosti promeniti izgled i otkriti vam zaliv Toroneos u potpuno drugom obliku. Tada postaje pravo vrelo života i centar svih zbivanja, a tome doprinose i brojne taverne, riblji restorani, picerije i barovi. Tu je i sve ono što vam može biti potrebno tokom vašeg letovanja u Grčkoj – brojni hoteli, rent a car agencije, supermarketi, prodavnice, ambulanta, apoteka, pekare i pošta. Druge zanimljivosti su Manastir Agios Ioannis of Rossou i morsko jezero Glarokavos. Leti se u Pefkohori odmaralištu održavaju trke jedrilica, zvane «Itenba», po Glarokavos marini. Flying Dolphins i drugi trajekti polaze svakodnevno iz Pefkohorija ka drugim Halkidiki lukama Uranopolisu i Dafni.

 

Pefkohori, popusti do 20%, leto 2018

 

 

Grčka, Pefkohori, Leto 2018, First minute popusti do 20%

 

Apart hotel PETRIDIS
VILA FROSSAKI
VILA KASSANDROS
VILA ALEKSANDROS
VILA GREGORY
Aparthotel FLESVOS
VILA HALKIAS
VILA POSEIDONIO
VILA DIONISOS RESORT
VILA ILIOS
VILA OLYMPIA
VILA GATOS BEACH
VILA ALONI PALACE
VILA RIGAS I
VILA LAKIS
VILA KSANTOS
VILA PAPAS
VILA PLATIA
VILA TEODORA
VILA HARULA
EOLOS
VILA PELLA
MARIA
APP HOTEL DIANA
VILA KIKI RESORT
VILA IOLI VILLAGE
VILA STELA
VILA AKRITAS
PHILOXENIA VILLAGE
VILA GOLDEN BAY
VILA VERGINA
VILA ADONIS
VILA HRISA
VILA MARIA
VILA ELENI BEACH
VILA IOANNIS PARADISE
VILA ELENA
VILA KRIS
VILA ARTOS
VILA TERAMVOS
VILA ATHINA
Hotel App ASTERAS
VILA CCCCCCCCC
VILA PPPPPPPPP
VILA MAGDA
Hotel App ASTERAS
VILA CCCCCCCCC
VILA PPPPPPPPP