Nea Roda

 

Nea Roda je izgrađena na najužem delu poluostrva Atos, udaljena je 115km od Soluna i nalazi se na teritoriji opštine Stagira-Akanthos. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo, pružiće Vam neverovatan osećaj.

Dok hodate selom, bićete prijatno iznenađeni velikim brojem arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima, koji su se odigrali na ovim prostorima. Jedan od najzanimljivijih se zbio davne 480 godine pre n.e. kada je persijski kralj Kserks krenuo u osvajanje Grčke i na ovom mestu, gde se danas nalazi Nea Roda, prokopao kanal kako bi se što lakše probio sa svojom ogromnom flotom.

Nea Roda danas predstavlja jedno od najatraktivnijih mesta za odmor na Atosu. Zlatni pesak, široke peščane plaže i tirkizno more pratiće Vas tokom celog dana od izlaska do zalaska Sunca. Bujna vegetacija koja se pruža do same obale, prelepo uređena dvorišta kuća i gostoprimstvo meštana učiniće Vaš odmor jedinstvenim i nezaboravnim.

U Nea Rodi postoji lekarska ordinacija, apoteka, benzinske pumpe, supermarketi, suvenirnice, kafići i tipične grče taverne, gde posetioci mogu probati svežu ribu i morske plodove koji su na meniju direktno stigli sa lokalnih ribarskih brodića.

Za one koji žele aktivan odmor mogu posetiti Ag. Oros specijalnim čamcima. Takođe, tu su i zanimljiva susedna mesta Ierisos, Ouranoupoli i lepo ostrvo Ammouliani. U svakom slučaju, u Nea Rodi na raspolaganju su vam predivne plaže, gde možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj.

 

Vila Hadalis se nalazi na samom šetalištu, koje se se pruža duž plaže. Vila ima 8 studija koji se nalaze na 1.spratu i većina ima direktan pogled na more. SADRŽAJ VILE: bar na plaži, dvorište, internet priključak. SADRŽAJ STUDIJA: čajna kuhinja sa posudjem i priborom, frižider, garnitura za sedenje na terasi, internet priključak, klima uredjaj, kupatilo sa toaletom, peškiri, tv

Cenovnik vila Hadalis