Grčka, Krf – Barbati

LETOVANJE 2016

GRČKA

KRF – BARBATI 

Krf je najveći sačuvani srednjevekovni grad u Grčkoj. Zbog svog bogatog kulturnog nasleđa, grad je uvršten na listu Svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESCO-a. Stari grad koji je smešten između dve tvrđave, sa uskim ulicama, malim trgovima, starim kamenim zgradama i velikim brojem crkava a od kojih je najpoznatija crkva Sv. Spiridona, koji je po predanju spasao ostrvo od napada Turaka, kuge i gladi. Veče je prilično mirno u gradu Krfu, ali sa puno ljudi koji sede i veselo pričaju po okolnim kafićima i poslastičarnicama, što gradu daje posebnu čar. Na izlazu iz grada se nalazi i ulica sa diskotekama, a možete lako da budete i na nekom od koncerata ispod tvrđave, gde leti gostuju najpoznatiji grčki pevači.

Mesto Dasia nalazi se na istočnoj obali ostrva, udaljeno 12 km od grada Krfa. U prevodu znači šuma i ime je dobilo po bujnom zelenilu koje se prostire od brda u zaleđu mesta pa sve do same plaže. Mesto sa peščano-šljunkovitim plažama i šetalištem dugim 3 km, kao i velikim brojem barova, restorana, kafea i prodavnica, idealno je za odmor.

Severno od Dasie, na oko 15 km od grada Krfa nalazi se turističko naselje Ipsos. Posebno je omiljeno među mladim svetom zbog brojnih mogućnosti za noćni život i zabavu. Šljunkovita plaža dužine oko 1.600 metara nagrađena je plavom zastavicom u znak priznanja za čistoću vode. Sportovi na vodi poput surfovanja i skijanja na vodi spadaju u najpopularnije aktivnosti na Ipsosu. Sa ovog dela ostrva pruža se i lep pogled na kopneni deo Grčke, ali i na okolne brežuljke pod maslinama i na najviši vrh Krfa – Pantokrator. Veliki broj taverni, restorana, kafića, nalazi se uz samu obalu i pruža mnogo mogućnosti za zabavu.

Barbati

Lokacija: 20 kilometara severno od glavnog grada

Opis: Plaža se može pohvaliti Plavom zastavom, evropskom garancijom čistoće mora i plaže

Najbliže mesto: Pyrgi

Šljunkovite plaže skrivene od znatiželjnih pogleda i kupanje u kristalno čistom moru. To su glavni epiteti ovog mondenskog letovališta, smeštenog na padini planine Pantokrator, 20 km severno od glavnog grada. Dovoljan broj restorana, taverni i market zadovoljiće sve vaše potrebe tokom dana, a neće narušiti priželjkivani mir i tišinu. Na plaži postoji mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Takodje na  plaži se nalaze čamci i  pedaline za iznajmljivanje, a  sportovi na vodi biće prava poslastica  svim ljubiteljima morskih avantura. Odlična je povezanost mesta Barbata sa glavnim gradom i drugim delovima.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
7 8 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6 6

proba nekog linka

još jedan link

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *