Bugarska

Mirna i čista voda, veoma slična jadranskoj, ali nešto manjeg saliniteta, plave boje sa dnom koje se postepeno spušta ka dubini, su glavne karakteristike Crnog Mora. Po legendi, dobilo je naziv zbog čestih brodoloma koji su se dešavali u prošlosti, a po drugoj teoriji zbog velikih dubina i tamne boje u središtu ovog mora.

Duge, čiste i uređene peščane plaže su nagrađene od EU plavom zastavom, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

Sa svojom milenijumskom istorijom, 160 manastira, 40 hiljada istorijskih spomenika od kojih je 7 pod zaštitom UNESCO-a, Bugarska je odavno postala atraktivna turistička destinacija za goste iz cele Evrope, a posebno privlačna zbog ljubaznih domaćina i niskih cena.

Na severnom delu obale nalazi se veliki primorski grad Varna sa 350 hiljada stanovnika, aerodromom, velikim šoping centrima, brojnim restoranima, kafićima, diskotekama, a u čijem okruženju se nalaze najlepša i najatraktivnija letovališta u Bugarskoj.

Albena | Bugarska

Albena je najatraktivnije letovalište u Bugarskoj, koja je zatvoren turistički kompleks sa 42 hotela od 2–4 zvezdica kapaciteta 15.000 kreveta, i u kojoj borave uglavnom strani turisti.

Udaljena je od Varne 30 km, sa kojom je povezana stalnom autobuskom linijom. Sa svojom peščanom plažom dugom 7 km, velikim brojem restorana, barova, diskoteka, dečijih parkova, igrališta nudi širok spektar animacije i sportskih aktivnosti.

U samom mestu nalazi se pošta, banka, ambulanta, apoteka, veliki broj prodavnica i sve što je potrebno za ugodan boravak gostiju.

Nesebar | Bugarska

Sa istorijom dugom preko 2.500 godina Nesebar je jedno od najatraktivnijih letovališta u Bugarskoj.

Nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega. Sam grad se sastoji od starog i novog dela. Veličanstven stari grad predstavlja muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Novi deo grada prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8 km) spaja sa hotelskim kompleksom Sunčev Breg.

Nesebarje idealno mesto za sve one koji žele da provedu odmor u tradicionalnom Bugarskom gradu.

Suncev breg | Bugarska

Sunčev Breg je najveće i najpoznatije letovalište u Bugarskoj.

Smešten u zalivu nalazi se 35 km udaljen od Burgasa i 5 km od starog grada Nesebra.

Peščana plaža boje zlata duga je oko 10 km. Pun je parkova, restorana, kafića i važi za mesto sa veoma bogatom noćnom zabavom.

Zlatni pjasci | Bugarska

Na 18 km severno od Varne nalazi se predivno letovalište o kojem samo ime sve govori – Zlatni Pjasci.

Peščana plaža duga 3,5 km od zlatno-žutog peska, uz koju je lociran 61 hotel i 170 restorana, je glavni adut ovog turistickog mesta.

Aqua Park, veliki broj barova i nocnih klubova upotpunjuju ponudu ovog mesta u kojem je prosecna dnevna temperature 29ºC, a nocna od 17–18ºC što ga cini posebno ugodnim za boravak.