Borovec

BOROVEC ZIMOVANJE 2014

Borovec  je najstariji bugarski zimski centar čiji razvoj praktično počinje još od 1896.godine. Prostire se na istočnim padinama Rile. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1390 metara. Guste borove šume idealne su za odmor i relaksaciju. Zime  nisu previše hladne, ali su zato veoma bogate snegom. Prosečna zimska temperatura u januaru je 4,8 C. Snega ima od decembra do aprila.Vazduh je čist i svež.Borovec  je udaljen  12.km  od  grada Samokova i  72 km od  Sofije.

Centar ima oko 45 km ski  staza različite težine.Sve one podeljene su u tri  regiona-Martinove barake, Markudžika I Jastrebec. Staze na Jastrebecu su najkvalitetnije. Borovec  je bio domaćin mnogih takmičenje u alpskom  skijanju. Staze za bijatlon su medju najboljim  u Evropi. Borovec  ima izvrsne uslove za sve vrste zimskih sportova: skijanje,noćno skijanje, snoubord, kros kontri, ski skokovi, biatlon, ski-doo, klizanje…

Borovec ima dobro organizovan sistem ski liftova uključujući i ski gondolu.Ski škola  je jedna od najboljih u Bugarskoj i ima oko 200 ski instruktora.

Postoji veliki broj barova, restorana, noćnih klubova, diskoteka. Noćni život veoma  je živ.

Tokom  vašeg zimovanja možete obići  Rilski manastir,Sofiju ili dvorac   Carska Bistrica na samom Borovecu

Spasilačka služba dežura  24 h dnevno.Na raspolaganju je i ambulanta sa lekarom i medicinskim osobljem.U samom  Borovecu rade i stomatolozi kao i veći broj apoteka.

SVE USLUGE SPASILAČKE SLUZBE I LEKARA SE NAPLAĆUJU ,ZATO OBAVEZNO PREPORUČUJEMO  MEDJUNARODNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE.

Borovec hoteli i apartmani | Smeštaj u Borovecu

Hoteli i apartmani

Breza 

Ela 

Mura 

Royal Plaza 

Sokol 

Victoria 

Aparthotel Borovets Gardens 

Festa Chamkoria 

Flora Hotel and Flora Residence Daisy 

Ice Angels 

Iceberg 

Iglika Palace 

Lion Borovec 

Radinas Way 

Rila 

Saint George 

Samokov 

Vila Park 

Yanakiev 

Festa Winter Palace