Asprovalta

Nalazi se u centralnoj Makedoniji, u oblasti Sv.Djordje, u neposrednoj blizini poluostrva Atos. Odlike Asprovalte su kristalno čisto more, duge peščane plaže, jezero (Volvi), bujna vegetacija, brojna arheološka nalazišta (Stagire-Aristotelovo rodno mesto, Amfipolis, Filipi, Ouranoupolis…), pećina (Alistratis) i crkva Svetog Djordja (u kojoj se čuva ikona ovog sveca iz 16. veka). Ceo Strumski zaliv je ogradjen planinama (Pangeo, Stratoni i Kerdilo), koje pružaju razne mogućnosti za rekreaciju tipa pešačenje i biciklizam.

Grad je veoma lepo uredjen, široke kvalitetne ulice, drvoredi, baštei jedan prelepi park sa fontanama, koji posetiocima ostavlja snažan utisak.

Plaža u Asprovalti je jedna od najdužih u Grčkoj, a na nekim mestima široka čak 140 metara. Nadovezuje se na plažu u Stavrosu. Godinama je nagradjivana plavom zastavicom evropske unije. Ima terene za odbojku, fudbal, stoni tenis. Duž plaže je drvored koji se proteže sve do Nea Vrasne.

U Asprovalti se nalazi mnoštvo restorana, taverni, ren-a-car agencija i drugih ugostiteljskih objekata. Iako ima mnogo prodavnica (preko 300), ne nadajte se nekom dobrom šopingu, iz razloga što je roba mahom kineska (kao i u većini grčkih letovališta). Iako se za Asprovaltu kaže da je mirno porodično mesto za odmor, ljubitelji noćnog provoda neće biti razočarani, zato što su noćne žurke na plažama zaštitni znak Asprovalte. Od klubova su najpoznatiji “Rex Club” i “Bolero Danceteria & Beach Bar”, za koji se kaže da ima najromantičniji pogled na more.

 

FIRST MINUTE POPUSTI, LETO 2018. popusti do 20%

 

VILA DIMITRIS
VILA DINA
VILA IRINI
VILA OASIS
VILA ZILI
VILA ALEXANDROS
VILA NIKOS
VILA NIKKI
VILA VASILIKI
VILA ELLI
VILA ASPROVALTA STUDIOS
VILA HRISTO
VILA PANORAMA
VILA TAKIS
VILA ELENI
VILA GALINI BEACH
VILA ANDREA
VILA STAVRULA
VILA ROULA
VILA MARIA ADONIS
VILA DIONISOS