Alanja

Alanja se nalazi na 130 km od aerodrome u Antaliji. Ovo staro gusarsko sklonište kao kruna uokviruje tvrdava iz XIV veka. Vijugave ulicice sa neobicnim kucicama, vizantijska, freskama oslikana crkva Ayayorgi, nekoliko manjih džamija kao i veliki broj tornjeva prostiru se unutar zidina. U centru se nalazi osmougaona Crvena kula (Kizi Kule), simbol Alanje, interesantna gradevina iz 1225. godine, pretvorena u Etnografski muzej. Za ljubitelje pešcanih plaža Alanja je pravi izbor. Prema legendi, Marko Antonije poklonio je ovaj deo sredozemne obale Kleopatri, koja je jedno vreme živela na mestu današnje Alanje. Jedna od najlepših turskih plaža, pešcana Kleopatra prostire se od centra grada na zapad, a plaža Kejbut na istok.
Jedna od prednosti Alanje je što se plaže i hoteli nalaze u samom gradu. Uz obalu je mnoštvo barova, cajdžinica, kafea i restorana sa širokim izborom medunarodne i nacionalne kuhinje. U kopnu oko citadele urezane su morske pecine.
Nocni život je raznovrsan. Izaberite sami izmedu živahnih barova i diskoteka koje rade do kasno u noc.
Pešcane plaže, cisto more, istorijski spomenici, lepote prirode, veliki broj radnji, nocni život… sve cete to naci u Alanji.